OZNACZENIA

Symbol
OET-BER-10
LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Minimum logistyczne
1 szt.
Waga
0.04 kg
OPIS

Olejek eteryczny bergamotowy


Pochodzenie surowca: Bergamota to roślina wywodząca się z Włoch, skąd zawdzięcza swoją nazwę od miasta Bergamo. Uprawiana również w Kostaryce, Maroko oraz Wybrzeżu Kości Słoniowej.

INCI: Citrus Bergamia Oil

Działanie: antyseptyczne, orzeźwiające, poprawiające nastrój, relaksujące

Zapach: świeży, słodki, intensywnie cytrusowy z subtelną ziołową nutą

Kolor: jasnozielony lub ciemnozielony

Nuta: wysoka

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, do inhalacji, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Jak wszystkie olejki cytrusowe ma działanie fotouczulające, dlatego po aplikacji nie należy wystawiać skóry na działanie promieni słonecznych. Nieodpowiedni dla dzieci do 6 roku życia.

Zalecane stężenie: 0,4%

Pasuje do niego olejek: cytrynowy, geraniowy, grejpfrutowy, jałowcowy, lawendowy, wetiwerowy, ylangowy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.