OZNACZENIA

Symbol
OET-CYT-10
LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Minimum logistyczne
1 szt.
Waga
0.04 kg
OPIS

Olejek eteryczny cytrynowy


Pochodzenie surowca: Nie wiemy dokładnie skąd jest cytryna zwyczajna. Podejrzewa się, że pochodzi z Indii, Włoch lub Chin.

INCI: Citrus Limon Oil

Działanie: oczyszczające, pobudzające, relaksujące

Zapach: świeży, słodki, intensywnie cytrusowy z subtelną ziołową nutą

Kolor: jasnożółty do żółtozielonego

Nuta: wysoka

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, do kompresów, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Jak wszystkie olejki cytrusowe ma działanie fotouczulające, dlatego po aplikacji nie należy wystawiać skóry na działanie promieni słonecznych. Może wywoływać podrażnienia na skórze.

Zalecane stężenie: 2%

Pasuje do niego olejek: bergamotowy, cynamonowy, eukaliptusowy, geraniowy, lemongrasowy, mandarynkowy, z mięty zielonej, z drzewa herbacianego

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.