OZNACZENIA

Symbol
OET-SOS-10
LOGISTYKA

Jednostka podstawowa
szt.
Minimum logistyczne
1 szt.
Waga
0.04 kg
OPIS

Olejek eteryczny sosnowy


Pochodzenie surowca: Sosna zwyczajna wywodzi się z Tyrolu w Austrii. Aktualnie rośnie w północnej części Eurazji. Jest jednym z najszerzej rozpowszechnionych gatunkiem drzew.

INCI: Pinus Sylvestris Oil

Działanie: antyseptyczne, dezodoryzujące, tonizujące, uspokajające

Zapach: świeży, drzewny, charakterystyczny dla sosny zapach żywicy

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: środkowa - dolna

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, w kompresach, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Przy pierwszym użyciu należy wykonać test miejscowy. Nieodpowiedni dla kobiet w ciąży i dzieci do 6 roku życia.

Zalecane stężenie: 2%

Pasuje do niego olejek: cyprysowy, eukaliptusowy, grejpfrutowy, jodłowy, lawendowy, świerkowy, tymiankowy

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogę jednak stanowić podstawy do jakichkoliwek roszczeń.